Kunstenaar Beate Emanuel

Sinds 1993, na haar loopbaan als modeontwerpster, concentreert Beate zich op haar passie; schilderen op doek.

Haar creatieve basisopleiding volgde zij aan de modeacademie in Düsseldorf. Na deze studie in 1981 begin zij haar loopbaan als modeontwerpster in het Verre Oosten, waarbij het grafisch uitbeelden van haar ontwerpen en creaties een zeer belangrijk onderdeel vormde. Gedurende twaalf jaar bracht zij een groot deel van haar tijd door in Azië. Deze belangrijke periode in haar leven heeft dan ook een grote invloed op haar huidige werk.

 

Beate streeft naar eenvoud, zowel in vorm als kleurgebruik. Ze hanteert hierbij gemengde technieken. Vooral de combinatie van acryl met papier, zand, bladzilver, bladgoud en soms ook stof zijn terug te vinden in haar werk. De verf is bedachtzaam in vele lagen opgebracht. Het elementaire en pure is hierbij het uitgangspunt of: de uitdaging om van b.v. 2 lijnen een spannend schilderij te maken is groot.

 

Abstracte en figuratieve thema's, zoals mensfiguren en potten en schalen, wisselen elkaar af. Fysieke en psychische aspecten van de mens verwoordt Beate op haar eigen kunstzinnige wijze.

Ze toont ze zonder franje, met weinig detaillering en in gedempte tinten. Daarmee zijn ze niet saai en somber, maar juist sprekend, ook al is de vorm eenvoudig. Kortom; ze is een kunstenaar in het optimale gebruik van minimale middelen

  
Pagina 1 van 3

123
 
Pagina 1 van 3

123

Producten per pagina: 12 24 48 100

Meld je aan voor onze nieuwsbrief